Kuchnia regionalna
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(1)
Proza
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(2)
Czytelnia
(1)
Autor
Czerwińska-Rydel Anna (1973- )
(1)
Guziak Maria Goretti
(1)
Lasocka Zofia (ilustratorka)
(1)
Żywczak Krzysztof
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Odbiorca
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Dzieci
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
literatura polska
(1183)
literatura amerykańska
(866)
Kobieta
(816)
literatura dla dzieci
(754)
Literatura amerykańska
(553)
Kuchnia regionalna
(-)
Miłość
(487)
literatura angielska
(478)
Rodzina
(426)
lektura
(402)
Literatura polska
(375)
Relacje międzyludzkie
(352)
Tajemnica
(350)
literatura młodzieżowa
(329)
Przyjaźń
(303)
literatura dla młodzieży
(301)
Powieść amerykańska
(288)
literatura dziecięca
(287)
romans
(238)
biografia
(214)
Powieść polska
(212)
II Wojna Światowa
(183)
Relacja romantyczna
(180)
Trudne sytuacje życiowe
(177)
Śledztwo i dochodzenie
(172)
Zabójstwo
(168)
Małżeństwo
(167)
Zwierzęta
(163)
Uczucia
(161)
Literatura angielska
(160)
II wojna światowa (1939-1945)
(153)
literatura francuska
(151)
Rodzeństwo
(141)
historia
(137)
Sekrety rodzinne
(128)
psychologia
(126)
Boże Narodzenie
(125)
Wybory życiowe
(125)
Policjanci
(122)
literatura dla dzieci i młodzieży
(122)
sensacja
(120)
Nastolatki
(114)
Literatura dla dzieci
(113)
Literatura dla młodzieży
(113)
kryminał
(113)
Psychologia
(110)
Żydzi
(110)
Przestępczość zorganizowana
(104)
Dzieci
(103)
literatura niemiecka
(97)
Osoby zaginione
(91)
Wielkopolska
(89)
Życie codzienne
(84)
Historia
(81)
Literatura francuska
(81)
Matki i córki
(80)
Powieść obyczajowa
(78)
Arystokracja
(77)
poezja
(74)
Dziennikarze
(73)
Fantastyka
(69)
Powieść angielska
(69)
Lektura
(68)
powieść amerykańska
(67)
powieść polska
(67)
literatura szwedzka
(66)
Wakacje
(65)
fantastyka
(64)
Ludzie a zwierzęta
(63)
Wychowanie
(63)
powieść młodzieżowa
(63)
religia
(63)
Literatura dziecięca polska
(62)
Podróże
(62)
thriller
(62)
Biografia
(61)
Marzenia
(60)
Magia
(59)
Psy
(59)
literatura norweska
(59)
pamiętniki
(59)
Polska
(57)
Studenci
(57)
Uprowadzenie
(54)
Dziewczęta
(53)
Ludzie bogaci
(53)
powieść dla młodzieży
(53)
Seryjni zabójcy
(52)
polityka
(52)
Literatura niemiecka
(51)
Samorealizacja
(51)
fantasy
(51)
Lekarze
(50)
Wojna 1939-1945 r.
(50)
Zakochanie
(50)
biografie
(50)
II wojna światowa
(49)
Poszukiwania zaginionych
(49)
Mężczyzna
(48)
Zdrada
(48)
Zemsta
(48)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Islandia
(1)
Liechtenstein
(1)
Norwegia
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Opowiadania i nowele
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dania i potrawy regionalne siostry Marii. - Kalisz : Wydawnictwo Martel, [2017]. - 285 stron : fotografie ; 21 cm.
"Dania i potrawy regionalne Siostry Marii" to kolejna z serii znakomita książka, która tym razem zawiera wiele sprawdzonych i bardzo różnorodnych przepisów na dania pochodzące z różnych rejonów Polski. Dzięki nim każdy będzie miał okazję spróbować, jak smakuje kuchnia typowa dla danego regionu, a dokładne opisy i wskazówki oraz piękne zdjęcia z pewnością w tym pomogą.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 64 P (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej